Valószínűleg ez volt minden idők egyik legrendkívülibb halálesete

A 40 éves Nicholas Galy-t, a tapasztalt ejtőernyőst és repülőmérnököt másodpercekkel azután találta el a repülőgép szárnya, hogy 2018 júliusában a francia vidék felett kiugrott.

A pilótát emberölés és érvényes repülési engedély nélküli repülőgép üzemeltetésében találta bűnösnek a napokban a montaubani büntetőbíróság. Tizenkét hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és egy évre eltiltották a repüléstől.

A nyugdíjast, akit nem neveztek meg, de korábbi tudósításokban Alain C-ként azonosítottak, korábban egy helyi ejtőernyős iskola, a Midi-Pyrénées egyesület vezető pilótája volt.

A bíróság mintegy 22 ezer dolláros pénzbírságot szabott ki az iskolára, de ennek felét felfüggesztették.

Az egymotoros repülőgép Galy-t, egy másik szárnyasruhást és több ejtőernyőst szállított Bouloc-en-Quercy régió felett, a Polgári Repülési Balesetvizsgáló Hivatal jelentése szerint.

A szárnyasruhások olyan ejtőernyősök, akik egy speciális overallt viselve ugranak, amely a szabadeséshez képest hosszabb ideig lehetővé teszi a levegőben való siklást.

Galy volt az utolsó személy, aki kiugrott a repülőgépből, ami után a pilóta a jelentés szerint gyorsan ereszkedni kezdett.

A pilóta és a szárnyasruhás repülők nem beszélték meg a repülőgép röppályáját, és a gép utolérte Galy-t, majd elütötte.

Galy meghalt, ami miatt a vészhelyzeti ejtőernyője kinyílt. Egy másik szárnyasruha pilóta sisakjára szerelt kamera rögzítette az esetet.

A pilóta ártatlannak vallotta magát.

Írta a Magyar Hírlap