Parlamenti csoport jött létre az állatvédelemért

MH/MTI
2023. november 20. hétfő. 20:31

Ovádi Péter közleményében emlékeztetett: a 2021 végén előterjesztett, „Az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés egyhangúlag fogadta el.

Az állatvédelemben eddig elért eredmények megkívánják, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést az országgyűlési képviselőkkel. Az összefogás támogatja a naprakész információk folyamatos cseréjét, a különböző választókerületeket érintő problémák és javaslatok feltérképezését, valamint az állatvédelemmel kapcsolatos jogalkotási tevékenység erősítését, ösztönzését – hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Ismertette: a parlamenti csoport tizenhat alapító képviselővel jött létre, a csoportban résztvevők közös célja, hogy az állatok védelmét szolgáló tevékenységet az Országgyűlés tagjai még hatékonyabban láthassák el.

A jogalkotási folyamatban tudományosan megalapozott és társadalmilag elfogadott intézkedéseket szeretnének előkészíteni az állatok védelméért. Tervezik olyan országos kampányok, projektek kidolgozását és lebonyolítását is, amelyek az állatvédelmi tevékenységet szolgálják – olvasható Ovádi Péter miniszteri biztos közleményében.

Írta a Magyar Hírlap