Meghalt egy hat hónapos kislány

Egy féléves csecsemő halt meg abban a brutális, szárligeti balesetben, melynek során két autó ütközött össze egymással.

Teljesen összetört annak a piros kocsinak az eleje, amely szemből egy másik járművel ütközött össze egy szárligeti kereszteződésben, hétfőn este. Az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét kocsiban kinyíltak a légzsákok. A piros autó szélvédője egy pontban teljesen összetört: egy féléves kisbaba csapódott neki. Anyja az ölében tartotta, nem volt bekötve, emiatt repült a szélvédőnek. A csecsemő életét már nem lehetett megmenteni.

Több mentőegységet, köztük gyermekmentőt is riasztottunk a helyszínre, de sajnos egy csecsemő életét hosszas újraélesztési kísérlettel sem sikerült megmenteni. Egy férfi fej-, illetve végtag, egy nő pedig fej- és nyaksérülést szenvedett, őket ellátás után kórházba vittük

– mondta el Győrfi Pál, az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) szóvivője.

Úgy tudni, a piros kocsi egy szirénázó mentőt akart elengedni, ezért húzódott le a kanyarodó sávba, a fekete kocsi sofőrje viszont valószínűleg későn vette ezt észre, emiatt ütköztek össze. A tűzoltókat is a helyszínre riasztották.

A szárligeti kereszteződésben két személygépkocsi ütközött össze. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, felitatták az úttestre kifolyt motorolajat, és segítséget nyújtottak a rendőrségnek a forgalom irányításában

– nyilatkozta az eset kapcsán a Tények riportjában Laczkó Melinda, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

A piros autó sofőrje tatabányai: úgy tudni, ő is megsérült. A mellette ülő nő, akinek a féléves kislánya meghalt, csépi lakos. A helyieket sokkolta a tragédia.

A rendőrség még vizsgálja, hogy pontosan melyik sofőr hibázhatott. A hatóságok arra viszont felhívták a figyelmet, hogy a kocsiban csecsemőt és gyereket semmilyen körülmények között nem szabad ölben szállítani.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap