Kiderült végre, mi a baja Szalai Attilával a Hoffenheim vezetőedzőjének!

A hétvégén a 17. fordulóval folytatódik a német első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga, pénteken este a Bayern München–Hoffenheim-mérkőzés nyitja a kört. Számunkra az a nagy kérdés, hogy a tabella hetedik helyén álló vendégeknél a válogatott Szalai Attila – aki a nyáron érkezett a csapathoz – pályára lép-e, vagy továbbra is mellőzik. Pellegrino Matarazzo vezetőedző most elárulta, hogy mi a gond a magyar válogatott védővel.

Mindenkinek teljesítenie kell, ha el akarjuk érni a céljainkat. Az nem számít, hogy Attila a pályán van-e vagy sem. Egy nagyszerű srác, aki jó és pozitív energiát visz a csapatba – idézte a Magyar Nemzet a Hoffenheim amerikai edzőjét, aki azt is elmondta, hogy Szalai Attilának vannak „még bizonyos hiányosságai”, amelyek leküzdésén együtt dolgoznak.

Mint minden játékosnál, nála is vannak olyan területek, amelyeken még fejlődhet. A gyengeségeket is jobban kell kompenzálni, és el kell rejtenie.

„Attila a csapat része, és én a csapat minden játékosától elvárom, hogy előrelépjen, a lehető legtöbbet akarja kihozni magából.”

A Ligainsider című honlap azt írta, hogy a Hoffenheim tavaly nyáron 12,3 millió eurót (4,6 milliárd forint) fizetett a középső védőért, Szalai Attiláért. A magyar válogatott játékos Törökországból érkezett, a Fenerbahcétól, komoly elvárások mellett, de a mai napig nem tudta magát beverekedni a kezdő tizenegybe a kék-fehéreknél. Szalai nyár óta összesen öt tétmeccsen kapott szerepet új klubjában, 334 percet töltve a pályán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI KAPITÁNYÁNAK, MARCO ROSSINAK A BIZALMA AZONBAN TÖRETLEN A HÁTVÉD FELÉ, RENDRE A KEZDŐCSAPATBA RAKJA.

Azt már a Metropol írta meg, hogy a kiesőzónából menekülő Union Berlin szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett Kevin Vogtnak. A 32 éves futballista szintén védőt játszik a Hoffenheimben, rendre kezdőként. A fővárosiak már a télen szeretnék megszerezni a német játékost, így Szalainak megnőhetnek az esélyei a kezdőcsapatba kerülésre.

A magyar focista édesapja, a korábban szintén válogatott idősebb Szalai Attila a minap még arra célzott, hogy mellőzött fia helyében klubot váltana a téli szünetben.

Atti dolgozik keményen, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Ha nem játszatja az edzője januárban – lesz három bajnoki –, akkor szerintem nincs értelme maradni Hoffenheimben” – nyilatkozta a pályafutása csúcsán az MTK-ban és Vácon szerepelt édesapa.

Írta a Magyar Hírlap