Kétgólos vereség a hollandoktól idegenben

MH/MTI
2023. november 25. szombat. 21:55

Vendéglátójával ezt megelőzően 45 mérkőzést játszott a magyar válogatott, mérlege ezeken 40 győzelem és 5 vereség. Legutóbbi találkozásuk alkalmával három éve az Eb csoportkörében 28-24-es holland siker született.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együtteséből a kapus Szemerey Zsófia és a jobbátlövő Klujber Katrin nem került be a mérkőzés keretébe. A találkozón végig a hollandok irányítottak, Dione Housheer és a Ferencvárost erősítő Angela Malestein egyaránt öt góllal vette ki a részét a holland sikerből, Kuczora Csenge ugyancsak ötször volt eredményes, míg Böde-Bíró Blanka 17 lövést védett.

Golovin Vlagyimir az M4 Sportnak telefonon elmondta: kisebb megfázás, illetve pihentetés miatt maradt ki a két játékos, ugyanakkor elárulta: Szemerey már jól van, így vasárnap ő lesz a kapuban. A szövetségi kapitány kiemelte: fontos volt, hogy védekezésben előrelépjenek a németek ellen november elején elvesztett találkozóhoz képest, valamint faragni a technikai hibák, eladott labdák számán. Előbbiben sikerült javítani, utóbbiakban viszont a riválishoz hasonlóan sok volt a tévesztés. „Vannak olyan szituációk, amikor fejben ezeket az átadásokat már nem kell vállalni” – szögezte le.

A magyar válogatott a világbajnokságon Helsingborgban csütörtökön Paraguayjal, jövő szombaton Kamerunnal, két nappal később pedig Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Eredmény, női felkészülési mérkőzés:
Hollandia–Magyarország 25-23 (12-9)
A magyar gólszerzők: Kuczora 5, Papp, Győri-Lukács, Márton 3-3, Simon 2, Szöllősi-Schatzl, Juhász, Vámos, Albek, Töpfner, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi 1-1
Lövések/gólok: 50/25, illetve 41/23
Gólok hétméteresből: 2/1, illetve 5/4
Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Írta a Magyar Hírlap