Időseket megkárosító csalók ellen emeltek vádat Somogyban

MH/MTI
2024. január 11. csütörtök. 14:31

Azt írták: a büntetett előéletű, harmincas éveiben járó férfi és húszas éveiben járó felesége 2020 októberétől lakást bérelt az egyik sértettől.

A vádlottak rövid időn belül a nő bizalmába férkőztek, így az asszony elárulta nekik, hogy az interneten megismerkedett egy másik városban élő jómódú, de halálos betegséggel küzdő férfival, aki kisebb anyagi támogatás ellenében részesedést adna jelentős összegű örökségéből. Az asszony nem sejtette, hogy udvarlója kitalált személy, akinek a nevében valójában az egyik vádlott ápolt vele bensőséges viszonyt. A becsapott nő néhány hónap alatt kisebb részletekben több mint 10 millió forintot adott át a bérlőinek, miután ők felajánlották, hogy a pénzt segítenek eljuttatni az állítólagos barátnak – ismertették.

A házaspár a szállásadó unokatestvérét is megkárosította, tőle szintén valótlan indokokra hivatkozva további 3 millió forintot kértek.

A vádlottak a bűncselekménnyel szerzett pénzt felélték – fűzték hozzá.

Az ügyészség többszörösen minősülő csalás bűntette miatt emelt vádat a házaspárral szemben, és azt indítványozta a bíróságnak, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését töltő férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre, a feleségét börtönbüntetésre ítélje, és vagyonelkobzást is rendeljen el velük szemben.

Írta a Magyar Hírlap