HM: Újabb pályázatot hirdettek a Sportszázadhoz való csatlakozásra

MH/MTI
2023. december 2. szombat. 9:35

Azt írták, hogy a pályázatra minden olyan 18. életévét betöltött sportoló jelentkezését várták, aki a tárgyévben vagy az elmúlt két évben legalább a sportága hazai bajnokságán érmet szerzett.

A november 30-i határidőig több mint kétszázan jelentkeztek – tették hozzá.

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sok tehetséges fiatal sportoló érdeklődik a Sportszázad iránt és érzi fontosnak, hogy a sportpályák mellett a Magyar Honvédség keretein belül is dicsőséget szerezzen a hazájának” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a sportot is felügyelő honvédelmi tárca vezetője a közlemény szerint.

„A túljelentkezés egyértelműen mutatja, hogy egyre több sportolónk tartja fontosnak a kettős életpályát. Reméljük, hogy a Sportszázad nyújtotta lehetőséggel is tudunk segíteni, hogy minél több fiatal folytatni tudja a sportolói pályafutását” – közölte Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

A felvételt nyert sportolóknak lehetőségük lesz arra, hogy sporttevékenységük mellett önkéntes tartalékos katonaként a Magyar Honvédség állományában teljesítsenek szolgálatot abban a vármegyében, amelyben életvitelszerűen élnek és sportolnak – tették hozzá.

A nyertes pályázók kiértesítése a tervek szerint még idén decemberben megtörténik – olvasható a HM közleményében.

Írta a Magyar Hírlap