Hétfőn érkezik a Parlament elé az ország karácsonyfája

MH/MTI
2023. november 25. szombat. 10:05
Frissítve: 2023. november 25. 11:09

Hétfőn érkezik a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével az ország karácsonyfája a Kossuth Lajos térre. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája szombaton.

Mint írták, hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren.

A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

A közleményben jelezték, hogy a fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától. A korlátozások a Hajdúszoboszló–4-es főút–M4-es autóút–M0-s autóút–M7–M1 autópálya közös bevezető szakasz–XI. Budaörsi út–BAH-csomópont–XII. ker. Alkotás utca–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit híd–Jászai Mari tér–Balassi Bálint utca–Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

Írta a Magyar Hírlap