Elsüllyedt egy teherhajó a görögországi Leszbosz szigeténél

MH/MTI
2023. november 26. vasárnap. 13:04
Frissítve: 2023. november 26. 13:32

Tizennégy emberrel a fedélzetén elsüllyedt vasárnap a Görögországhosz tartozó Leszbosz szigeténél egy comore-szigeteki zászló alatt hajózó teherhajó, a mentés jelenleg is tart – közölte a görög parti őrség.

Az ERT görög közszolgálati televízió szerint a hajón tartózkodók közül mind ez idáig egy embert sikerült helikopterrel kimenteni, a mentésben részt vesz a parti őrség mellett a görög haditengerészet és légierő is, a munkát azonban az erős szél nehezíti.

Az egészségügyi személyzet hordágyon viszi a Leszbosz szigeténél elsüllyedt Comore-szigeteki lobogó alatt közlekedő teherhajó túlélőjét a Leszbosz szigetén található kórházba 2023. november 26-án. Egy Comore-szigeteki lobogó alatt közlekedő teherhajó 14 emberrel a fedélzetén elsüllyedt

Az egészségügyi személyzet hordágyon viszi a Leszbosz szigeténél elsüllyedt Comore-szigeteki lobogó alatt közlekedő teherhajó túlélőjét a szigeten található kórházba 2023. november 26-án. Egy Comore-szigeteki lobogó alatt közlekedő teherhajó 14 emberrel a fedélzetén elsüllyedt

Fotó: AFP/Manolis Lagoutaris

Az ANA görög hírügynökség úgy tudja, a hajó – amely Leszbosztól mintegy 8 kilométerre délnyugatra süllyedt el – Egyiptomból indult, úticélja Isztambul volt, és sót szállított.

A legénység között két szíriai, négy indiai és nyolc egyiptomi állampolgár is van – tette hozzá az ANA.

Írta a Magyar Hírlap