Brutálisan végeztek ki palesztinok két férfit

Egy palesztin újságíró a palesztin menekülttáborban névtelenséget kérve elmondta, hogy a tábor lakói verték és taposták a holttesteket, miután a két embert az utcán lelőtték.

Videókon látható, amint palesztinok százai özönlenek a tábor bejáratához, bámészkodnak és telefonjaikkal filmezik, ahogy a férfiak megpróbálják felakasztani a megcsonkított holttesteket egy villanyoszlopra.

Miután mindez túl nehéznek bizonyult, és a lakosok végül a táborban lévő ENSZ-iskola falán dobták át a holttesteket, a lábukat pedig egy szögesdrót-kerítéshez kötözték – mondta az újságíró. Elmondása szerint nem vitték őket kórházba.

A helyszínen készült videókon látható, amint a tömeg „árulót” és „Allahu akbar„-t („Isten a legnagyobb”) skandál a férfiakra. Nem világos, hogy a Palesztin Hatóság biztonsági erői hol tartózkodtak az események alatt.

A két személyt a 31 éves Hamza Mubarak és a 29 éves Azam Juabra néven azonosították. Azzal vádolták őket, hogy olyan információkkal látták el Izraelt, amelyek egy közelmúltbeli terrorellenes rajtaütéshez vezettek, amelynek során hatan haltak meg, amikor Izrael összecsapott a helyi terrorszervezetekkel.

Írta a Magyar Hírlap