A nő rajongott az alternatív gyógyászatért

Egy cukorbeteg brit hölgy, Danielle Carr-Gomm ugyanis világéletében rettegett a tűktől, ezért úgy döntött, hogy alternatív gyógyászati eszközökhöz nyúl, hogy teljes életet élhessen. Sajnálatos módon az utazásai során egy vitatott pofonterápián is részt vett, amelynek hatására életét vesztette. Most a pofozást levezénylő kuruzslót elfogták a rendőrök, és a bíróságon kell felelnie a tetteiért.

Danielle 2016 októberében szállt meg egy wiltshire-i szállodában, ahol egy szélsőséges „gyógyterápián” vett részt, amely során sokszor megpofozzák, illetve meg kell pofozni önmagát, és ettől várják a feltételezett egészségügyi előnyöket. Az érthetetlen kezelés azonban Danielle életét követelte.

A kúra vezetője és kitalálója, a 60 éves Hongcsi Hsziaó az incidens után elmenekült a szigetorszából egyenesen Ausztráliába, és ott töltötte az elmúlt hét évet. Az ausztrálok azonban most kiadták Angliának a csalót, így emberölésért kell felelnie a bíróságon.

Az ártatlan áldozat fia, Matthew Carr-Gomm így nyilatkozott a tragédiával kapcsolatban a Metro magazinnak:

Mindig szívesen próbált ki alternatív gyógyászati módszereket a cukorbetegsége kezelésére, és nagyon érdekelte a holisztikus orvoslás és a nem mindennapi terápiák. Kétségbeesetten próbált kigyógyulni a betegségéből. Emellett mindig is egészséges életmódot folytatott és ragaszkodott hozzá, hogy semmi ne akadályozza meg benne, hogy teljes életet éljen

– zárta sorait szomorúan Matthew.

Írta a Magyar Hírlap