A legtöbben rosszul használják ezt a konyhai eszközt

A maghőmérőnek is nevezett ételhőmérők fontos szerepet játszanak abban, hogy kiderítsük, hogy az adott fogás belseje is elérte-e a biztonságos fogyaszthatósághoz szükséges minimális hőmérsékletet. A legtöbben azonban nem megfelelően használják ezt az eszközt – írja az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer nyomán a hazipatika.com.

A Food Safety Magazine cikkére hivatkozva azt írták, a felhasználók 92 százaléka rosszul alkalmazza ezt a konyhai eszközt.

„A maghőmérőnek kulcsszerepe van annak meghatározásában, hogy az étel elérte-e a biztonságos minimális belső hőmérsékletet, az eszköz azonban csak akkor mutatja a valós hőmérsékleti értéket, ha megfelelően helyezik el az élelmiszerben” – olvasható a posztban.

Hozzátették, nagy keresztmetszetű húsoknál különösen fontos, hogy használjuk (helyesen!) a maghőmérőt, ugyanis csak a pontos méréssel tudjuk garantálni, hogy a belső hőmérséklet elegendő az ételen belüli mikrobiális aktivitás megelőzéséhez.

Írta a Magyar Hírlap