A legtöbb ember ebbe a fényűző városba költözne

A Covid–19 világjárvány tetőpontján, már 2020-ban is érződött, hogy a külföldre költözés egyre többeket foglalkoztat, főleg azokat, akik jelentős változást szeretnének az életükben, és akiknek a munkájukból kifolyólag nemcsak lehetőségük van, de szívesen is dolgoznának, telepednének le egy teljesen új országban – írták.

Az elmúlt három évtizedben egyébként is folyamatosan nőtt a nemzetközi migráció. A legfrissebb statisztikák szerint 2020-ban nagyjából 281 millió ember él a születési országától eltérő országban. Ez a szám 128 millióval több, mint 1990-ben, azaz nagyjából a világ népességének 3,6 százaléka.

A Remitly által végzett kutatás szerint a Google-keresőben a világ 164 országában a „költözzön[városba] ” kifejezésre szűrt eredmény alapján egy átfogó rangsor alakult ki az alapján, hogy az egyes országok mely városokat részesítik leginkább előnyben a többivel szemben.

A felmérés eredménye végül az lett, hogy elsöprő többséggel a napfényes Dubaj került az összesen 60 ország – pl. Kanada, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok – által kialakított kívánságlistára.

Írta a Magyar Hírlap