A korábbi NATO-főparancsnok buktatta le az amerikai kettős mércét

Az elmúlt hetekben nyilvánosságra került több felvétel is, amelyen az amerikai szervezet vezetői beismerték, hogy főként a tőzsdespekuláns áll a magyarországi ellenzékhez juttatott milliárdok mögött.

A Soros-hálózat jellemzően a demokratikus értékek védelme nevében alkalmazza a befolyásgyakorlás különböző eszközeit a világ számos országában, a háttérben pedig politikai és üzleti érdekek állnak.

Az X-en a napokban megosztott videó is ezt támasztotta alá: ezen Wesley Clark tábornok, az Action for Democracy (A4D) kuratóriumi tagja arról beszélt, hogy az Egyesült Államok nem tűrne el a tőzsdespekulánséhoz hasonlítható beavatkozásokat.

„Ő finanszírozott ilyen törekvéseket Boszniában és Magyarországon is. Ezért utálja őt Orbán Viktor. De nézzük, kicsoda is Soros György. Ő egy amerikai, aki történetesen Magyarországon nőtt fel. Miért is irányítaná a politikát Magyarországon? Mi sem akarnánk ezt” – fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.

A felvétel további részein Clark elmondja, hogy az amerikaiak néhány évtizede még a görögországi és olaszországi választásokat is befolyásolták.

Az ugyancsak a MagaBabe nevű profilon, néhány hete közölt felvételeken az A4D vezetői elismerték, hogy Soros György áll a magyarországi ellenzékhez juttatott nagyjából 3 milliárd forintnyi, mikroadományoknak feltüntetett pénz mögött.

A felvételek egyikén Korányi Dávid, a szervezet ügyvezetője – Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Karácsony Gergely főpolgármester egykori tanácsadója – arról is beszámolt, hogy az amerikai üzletember szerepét azért titkolták, mert attól tartottak, ha a legfőbb donor kiléte nyilvánosságra kerül, a közvélemény esetleg ellenük fordul, mert a választópolgárok nem hiszik majd el, hogy a demokráciaféltés motiválja akcióikat.

Írta a Magyar Hírlap